Online terapi desteği için psikologlarımızı incelebilir, güvenle randevu alabilirsiniz.

Online Terapi Nedir?

İnternet hayatımızın birçok alanında aktif olarak yer alıyor. Bunlar arasında çeşitli sağlık hizmetleri de yer almakta. Özellikle son dönemlerde çevrimiçi hizmetlerinden pek çok danışan yararlanmakta.

Online terapi, psikologlar ve danışanların çeşitli meeting uygulamaları üzerinden gerçekleştirdiği görüşmelerdir. Başta anksiyete ve benzeri sağlık problemleri yüzünden evden çıkma korkusu yaşayan hastaların tedavisinde çevrimiçi terapi tercih edilmektedir.

Yüz yüze terapiyle neredeyse aynı etkiyi sağlayan çevrimiçi terapi ilk olarak 1986 yılında ortaya çıkmıştır. Cornell Üniversitesi tarafından kurulan bir forumda danışanlar yaşadıkları çeşitli problemleri forumlarda paylaşarak psikologlardan görüş ve öneri almışlardır.

Günümüzde de kullanılan bu yöntem sayesinde psikologlar daha fazla danışana ulaşarak daha fazla kişiye kolay ve hızlı bir şekilde psikolojik destek sağlayabilmektedir.

Online Terapi Nasıl Yapılır?

Pek çok danışan online terapi nasıl yapılır merak etmekte. Esasında çevrimiçi terapi yöntemlerinin geleneksel yüz yüze terapi yöntemlerinden herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Hatta bazı durumlarda yüz yüze terapi yöntemlerinden daha verimli bir seçenek olarak karşımıza çıkabilir.

Bilhassa anksiyete kaynaklı yüz yüze görüşmekten çekinen ya da içe dönük karaktere sahip kişilere psikolojik destek sağlamasını kolaylaştıran bir metottur. Öte yandan bu tarz sorunlardan mustarip hastaların sosyal iletişimlerini gerçekleştirmek konusunda da büyük oranda fayda sağlamaktadır.

Online Terapi’nin Avantajları Nelerdir?

Online terapi yöntemlerinin sunduğu pek çok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

Öte yandan çevrimiçi terapi bilhassa Corona döneminde sıklıkla kullanılmış ve verimli sonuçlar vermiştir.

En İyi Online Terapist Nasıl Seçilir?

Online terapist seçimleri terapinin etkili sonuç vermesi açısından elzem bir konudur. Bu nedenle danışanların terapi hizmeti alacağı terapisti seçerken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu aşamada danışanların dikkat etmeleri gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Tüm bu bahsettiğimiz noktalara dikkat ederek sizin için en iyi terapist seçimini gerçekleştirin. Doğru terapist seçimi terapiden de en doğru geri dönüşleri almanıza olanak sağlayacaktır.

Online Terapi Hangi Hastalıklar İçin Uygundur?

Online terapi her ne kadar son dönemlerde yaygın kullanılan bir terapi yöntemi olsa da her danışan için uygun değildir. Genellikle sosyal anksiyetesi olan bireyler çevrimiçi terapi yöntemlerini tercih etmektedir.

Ancak psikiyatrik atak geçiren, intihara meyilli olan, OKB ya da cinsel işlev bozukluğu gibi rahatsızlıklara sahip olan danışanlar için bu yöntem kullanılmamaktadır. Öte yandan danışan 18 yaşından küçükse benzer şekilde yüz yüze terapi yapılır.

Bir diğer yandan aile veya çift terapileri gibi çok sayıda kişilerle yapılan terapilerde de yüz yüze terapi yöntemleri uygulanır. Bu nedenle danışanların öncellikle terapistlerinden bu konuda bilgi alması ve bu göre bir yol izlemeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir